Tel.: +36 70 671 7797 - Email: info@taupertszemvizsgalat.hu - ZEISS Vision Center 1139 Budapest, Váci út 81. (Center Point Irodaház)

A fiú, aki cunamit indított el

Több tíz milliós beruházás szikrája az egyetemista fiú, aki rejtett kancsalsága és prizmás szemüvege miatt hosszú, még az egyetemen sem oktatott képzés beindítója, majd a Taupert Szemvizsgálat sikerének kulcseleme lett.

Ő Molnár Krisztián most 2020-ban, amikor 4 év gondtalan szemüveg viselés után visszatért a Taupert Szemvizsgálatra, hogy új szemüveget készíttessen. 2016-ban ő maga sem gondolta, hogy „normálisnak” gondolt látása, előző szemüvegeinek problémái és egy ritkán alkalmazott szemvizsgálati eljárás innovációs cunamit indít el a Taupert Szemvizsgálatban.

Krisztiánnak egy alig ismert látásprobléma nehezítette meg tanulmányait az ELTE-n. Látása szemüveggel éles volt, de két szeme csak nagy erőfeszítések árán tudott együttesen, koordináltan dolgozni, ami súlyos nehézségeket okozott mindennapjai során.

A szolnoki üzletünkben elvégzett szemvizsgálaton kiderült, hogy speciális, a szemek együttes munkájára irányuló, un. polateszt vizsgálatra van szüksége. A polateszt vizsgálatot akkor még a ZEISS központban végezték el, itt írták fel számára az első prizmás szemüveget.

A két szem koordinált együttműködésének problémája, a rejtett kancsalság vagy más néven heterofória egyre több embert érint.

Krisztián rejtett kancsalságának tanulsága után a szolnoki üzletünk a Széchenyi Optika, hatalmas fejlesztésekbe kezdett. Hónapokig-évekig tartó továbbképzések és több millió forintos ZEISS műszerberuházás.

2016-ban a Taupert Szemvizsgálat védjegy oltalom alá került. 2017-ben pedig a XXI. század látásigényeire szabott vizsgálatért Innovációs díjban részesült.

2020-ban pedig megnyitottuk budapest első ZEISS Vision Centerét, hogy Krisztiánhoz hasonlóan minél több szemüveges életét könnyíthessük meg a 21. századi technológiával és szakértelemmel beállított szemüvegek által.

A jól átgondolt lépésekből összeállított 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat azóta mind az ügyfelek, mind az optika szakma képviselői részéről nagy népszerűségnek örvend.

Bejelentkezés látásvizsgálatra

Látásjavító magazin

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek Mi szemüvegesek olykor vágyakozva nézzük meg azokat, akik stílusos napszemüvegben, problémamentesen élik meg a nyár vakító napsütését. Ha szemüveg viselő vagy és zavar az erős napfény autóvezetéskor, sportoláskor vagy akár csak egy kényelmes szabadtéri séta alkalmával, [...]

A fiú, aki cunamit indított el

A fiú, aki cunamit indított el Több tíz milliós beruházás szikrája az egyetemista fiú, aki rejtett kancsalsága és prizmás szemüvege miatt hosszú, még az egyetemen sem oktatott képzés beindítója, majd a Taupert Szemvizsgálat sikerének kulcseleme lett. [...]

Minden a rejtett kancsalságról és a prizmás szemüvegekről

Minden a rejtett kancsalságról a polateszt vizsgálatról és a prizmás szemüvegekről A rejtett kancsalság, más néven heterofória két szem koordinált együttműködésének problémája egyre több embert érint. A rejtett kancsalság a két szem nézési vonalainak apró eltéréseit jelenti, ami a mindennapokat [...]

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással?

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással? Amikor olyan ruhát viselsz, ami kényelmetlen, nem illik a stílusodhoz, a személyiségedhez, az az egész napi közérzetedet, teljesítőképességedet tönkreteszi. Ilyenkor szorongsz és a legszívesebben elbújnál a világ elől. Nincs ez másként a szemüveggel sem. [...]

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel Az elrontott szemüvegek jó része nem a rosszul felírt dioptriák, hanem apróságnak tűnő részletek miatt okoz pénztárca fosztogató bosszúságot… A szuper alapos szemvizsgálat alapja és előfeltétele a komfortos szemüvegnek, azonban ez [...]

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem? Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem? Hogy is van ez?   Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja [...]

2021-02-11T13:11:54+01:00
Go to Top