Tel.: +36 70 671 7797 - Email: info@taupertszemvizsgalat.hu - ZEISS Vision Center 1139 Budapest, Váci út 81. (Center Point Irodaház)

Minden a rejtett kancsalságról a polateszt vizsgálatról és a prizmás szemüvegekről


A rejtett kancsalság, más néven heterofória két szem koordinált együttműködésének problémája egyre több embert érint. A rejtett kancsalság a két szem nézési vonalainak apró eltéréseit jelenti, ami a mindennapokat megnehezítő problémákkal járhat.


Sokan nem is gondolják, hogy fejfájásuk, migrénjük hátterében rejtett kancsalság állhat, ami gyógyszerek nélkül, teljesen átlagos kinézetű, de speciális prizmás szemüveglencsékkel panaszmentessé tehető.

Heterofória, más néven látens vagy rejtett kancsalság esetén a viselő szemei nem teljesen párhuzamosan állnak, ez azonban nem látszik, mert az agy és a szemizmok képesek ezt kompenzálni.

A teljes ébrenléti idő alatti idegrendszeri és szemizom kompenzálás olyannyira fársztó a szervezet számára, hogy az alábbi panaszokkal reagál:

 • Homlok, halánték táji fejfájás

 • Migrén

 • Frontérzékenység

 • Karikás, fáradt szemek

 • Koncentrációs problémák

 • Gyermekek esetén tanulási, koncentrációs nehézségek

 • Gyengébb fényviszonyok között nehezebb tájékozódás

 • Fényérzékenység

 • Fáradtan kettőződő, homályos látás

 • Szemüveg megszokási problémák

 • Multifokális vagy munkaszemüvegek estén szemüveg viselési képtelenség

 • A sztereolátás, azaz a 3D-s térbeli érzékelés hiánya, vagy csökkent képessége bizonytalan közlekedést, ügyetlenebb mozgást, ezzel a balesetek kialakulásának kockázatát okozhatják.

A fenti panaszok esetén fennáll a rejtett kancsalság gyanúja, ami speciális polatesztes vizsgálatot igényel.

A polateszt vizsgálat időigényes. A hagyományos 15 perces látásvizsgálatok, szemüvegfelírások rejtett kancsalság diagnózisára nem alkalmasak

A kb. 1 órás szemvizsgálat során az optometrista feltérképezi a problémákat, tapasztalatokat. Fontos, hogy szemvizsgálat során a legfontosabb szembetegségek szűrővizsgálatai is elvégzésre kerüljenek (pl. szürkehályog, zöldhályog).

A látásélesség tűpontos beállítása után kerül sor a két szem koordinációjának vizsgálatára és javítására.

A Polateszt vizsgálat nem jár semmiféle fájdalommal, kellemetlenséggel.

A legtöbb embernek van valamekkora rejtett kancsalsága, de prizmás szemüveget csak akkor szabad felírni, ha ezek a nézővonalbeli eltérések panaszokat, problémákat okoznak mindennapi életvitel során.

Ezért a polatesztes vizsgálat nagyon nagy szakértelmet, tapasztalatot igényel. Tapasztalatunk szerint a Semmelweis Egyetem diplomás képzésén felül további Polateszt képzések és fél-egy év gyakorlati tapasztalat után alakul ki a felelősségteljes szaktudás.

A polateszt vizsgálat nem csak szakértelmet, de 21. századi műszerezettséget igényel, hiszen apró beállítási hibák is pontatlan diagnózist adhatnak.

Rejtett kancsalság esetén speciálisan csiszolt szemüveglencsékkel, un. prizmás szemüveggel gyógyszerek nélkül kezelhetőek a fejfájásos, migrénes panaszok.

Bejelentkezés látásvizsgálatra

A rejtett kancsalság okozta problémákra felírt prizmás szemüvegek ugyanúgy néznek ki, mint bármely más normális szemüveg.

A prizmás szemüvegek egyedi gyártást és tűpontos beállításokat igényelnek. Ezért a prizmás szemüvegek gyártását csak is kiváló, ellenőrzött minőségű szemüveg gyártótól érdemes rendelni, hiszen a pontatlan szemüvegbeállítások és szemüveglencse gyártás tönkre teheti a jól felírt szemüveg hatásait is.

A nem kellő pontossággal felírt és elkészített szemüvegek kidobott pénzzé válhatnak, hiszen ilyen esetben szemüvegmegszokási problémák léphetnek fel, esetleg viselhetetlenné válik a szemüveg.

A Taupert Szemvizsgálat egy védjegyoltalom alatt álló 1 órás vizsgálat, ahol a szemek egészségi állapotának feltérképezésén túl polatesztes vizsgálati módszerrel a szemek koordinációját, azaz a rejtett kancsalságot is vizsgáljuk.

Így a fejfájással, migrénnel küzdő pácienseink számára olyan mellékhatásoktól mentes megoldást tudunk biztosítani, amivel végre búcsút inthetnek a mindennapjaikat megnehezítő problémáknak.

A mai digitálissá váló élet óriási leterheltséget ró a látásunkra, ezért a jó közérzethez, a panaszmentes látáshoz ma már kevés egy sima látásvizsgálat és kevés egy egyszerű táblaolvastatás.

A ZEISS Vision Centerben 30 Millió forintos műszerpark biztosítja azt, hogy az újonnan elkészült szemüveg tűpontos látást, tehermentes közérzetet és stílusos megjelenést biztosítson.


Mennyibe kerül a Taupert Szemvizsgálat és a prizmás szemüveg?

A Taupert Szemvizsgálat 23.800 Ft, és itt tudhatsz meg róla többet:

A prizmás szemüvegek nem „tömeg-szemüvegek”. Pontosan bemért paraméterek alapján annak az embernek a szeméhez gyártják, aki majd viselni fogja a szemüveget.

A Taupert Szemvizsgálaton felírt prizmás szemüvegek a ZEISS szemüveglencse gyárában készülnek kb. 2 hetes gyártási idővel.

A prizmás szemüvegek 25000Ft/szemüveglencse árnál kezdődik. A szemüveg árát a választott szemüvegkeret, a szemüveg típusa, azaz, hogy távolra látó vagy multifokális az adott szemüveg, a szemüveglencsék vékonyítása és a felületkezelés befolyásolja.

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

További ügyfélvéleményeket itt olvashatsz

Tovább olvasok!

Látásjavító magazin

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek Mi szemüvegesek olykor vágyakozva nézzük meg azokat, akik stílusos napszemüvegben, problémamentesen élik meg a nyár vakító napsütését. Ha szemüveg viselő vagy és zavar az erős napfény autóvezetéskor, sportoláskor vagy akár csak egy kényelmes szabadtéri séta alkalmával, [...]

A fiú, aki cunamit indított el

A fiú, aki cunamit indított el Több tíz milliós beruházás szikrája az egyetemista fiú, aki rejtett kancsalsága és prizmás szemüvege miatt hosszú, még az egyetemen sem oktatott képzés beindítója, majd a Taupert Szemvizsgálat sikerének kulcseleme lett. [...]

Minden a rejtett kancsalságról és a prizmás szemüvegekről

Minden a rejtett kancsalságról a polateszt vizsgálatról és a prizmás szemüvegekről A rejtett kancsalság, más néven heterofória két szem koordinált együttműködésének problémája egyre több embert érint. A rejtett kancsalság a két szem nézési vonalainak apró eltéréseit jelenti, ami a mindennapokat [...]

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással?

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással? Amikor olyan ruhát viselsz, ami kényelmetlen, nem illik a stílusodhoz, a személyiségedhez, az az egész napi közérzetedet, teljesítőképességedet tönkreteszi. Ilyenkor szorongsz és a legszívesebben elbújnál a világ elől. Nincs ez másként a szemüveggel sem. [...]

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel Az elrontott szemüvegek jó része nem a rosszul felírt dioptriák, hanem apróságnak tűnő részletek miatt okoz pénztárca fosztogató bosszúságot… A szuper alapos szemvizsgálat alapja és előfeltétele a komfortos szemüvegnek, azonban ez [...]

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem? Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem? Hogy is van ez?   Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja [...]

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

2021-02-11T12:58:11+01:00
Go to Top