Tel.: +36 70 671 7797 - Email: info@taupertszemvizsgalat.hu - ZEISS Vision Center 1139 Budapest, Váci út 81. (Center Point Irodaház)

„Van benne anyag!”

avagy valóban strapabíróbb a szemüveg, ha vastagabb az anyaga és nehezebb?

És mi az, amit még érdemes tudnod szemüvegválasztás előtt?

Leginkább a férfiak ragaszkodnak a nehezebb, vaskosabb szemüvegkeretekhez.

Mondják is gyakran: „ Ez jó, érezni, hogy ebben van anyag.”

Első ránézésre valóban úgy tűnhet, hogy egy nehéz, csupa fém keret erősebb, strapabíróbb, mint a pehelykönnyű, vékony fém alkatrészekből álló párja.

Azonban jó, ha tudod, hogy a szemüveg nem a súlyától, vaskosságától lesz strapabíróbb és időt állóbb.

Az, hogy hosszabb ideig legyen problémamentes, sokkal inkább a szemüvegkeret alapanyagától és a gyártás precízségén, alaposságán múlik, mint a súlyán.

Az sem mellékes, hogy például egy állandó használatú szemüveg a napi viselési idő mintegy 16 órájában mennyire nyomja el az orrgyököt vagy akár a füleket.

Különböző fémötvözetekkel eredményesen csökkenthető a szemüveg súlya, megfelelő gyártástechnológiával pedig biztosítható az, hogy időt állóan széthullás, eltörés nélkül állja a szemüvegviselő rendeltetésszerű használatából eredő hatásokat.

Ilyen alapanyag a „titán” vagy „titánium” néven használt fémötvözet. A titánium szemüvegkeretek súlya általában néhány gramm, mindemellett megfelelő gyártástechnológia mellett erős, időtálló és antiallergén.

Egyre több ember fémérzékeny. Ez abban nyilvánul meg, hogy a fémmel érintkező bőr kipirosodik, viszket, kisebesedik. Fémérzékenység esetén érdemes antiallergén anyagú fém, vagy műanyagkeretet választani.

Ha igazán jó kezekben szeretnéd tudni látásodat, és korrekt segítségre vágysz szemüveged kiválasztásához, nézd meg Magyarország egyetlen védjegy oltalom alatt álló, és Innovációs díjjal kitüntetett vizsgálatát!

Bővebben a Taupert Szemvizsgálatról

Látásjavító magazin

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem? Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem? Hogy is van ez?   Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja [...]

Segítség! Szemtengelyferdülésem van!

Segítség! Szemtengelyferdülésem van! Csináltunk egy röpke statisztikát. A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatra érkező ügyfelek mintegy 10%-a szemtengelyferdüléssel érkezik, és szemtengelyferdülés nélkül távozik. Na, azt ne hidd, hogy azért, mert mi ekkora mágusok vagyunk. Nem, nem azért. [...]

Vagyonokat érő szemüveg használati tippek

Vagyonokat érő szemüveghasználati tippek A szemüvegesek rémálma a szemüveg karcolódása, elvesztése, törése, hiszen egy igazán jó szemüveg ára egy átlagos magyar fizetésnek felel meg. Összegyűjtöttünk néhány pénztárca kímélő tippet, hogy szemüveged valóban hosszú időn keresztül életed [...]

Szemüveges tévhitek I.

Szemüveges tévhitek I. Karcmentesítő szemüveglencse, ami karcolódik Időről-időre csalódott szemüvegesek jönnek a következő panasszal: „Alig látok át a szemüvegemen, tiszta karc. Pedig a legjobb KARCMENTESÍTŐ bevonattal látták el.” Lehet, hogy eső után [...]

Mit tegyél, ha mégsem jó a szemüveged?

Mit tegyél, ha mégsem jó a szemüveged? A szemüvegviselés első napjaiban normális lehet egy kis diszkomfort érzés. De mit tegyél, ha ez nem múlik el? Honnan tudhatod, hogy nem-e a hibásan elkészített szemüveg okozza problémáidat? Mit tegyél ilyenkor? [...]

2020-10-07T12:47:12+02:00