Tel.: +36 70 671 7797 - Email: info@taupertszemvizsgalat.hu - ZEISS Vision Center 1139 Budapest, Váci út 81. (Center Point Irodaház)

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem?
Hogy is van ez?

 

Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja állandó használatra felírt szemüvegét, ha leveszi, rosszabbul lát, mint előtte.

Akkor most a szemüveghasználat rontja a szemet? Vagy csak ellustul a szemüveg mögött a szemed?

Akkor most viseld a szemüveget, vagy ne viseld? Mivel teszel rosszat, mivel nem?

Mindjárt megkapod a választ. Emlékszel?

A látott világot az agy photoshoppolja amitől elfáradsz. Ha erre kapsz szemüveget, az agyad, idegrendszered végre igazán fontos dolgokkal foglalkozhat. Megszokod a jót.

(Előző cikkünkben erről bővebben olvashatsz!)

Mi van, ha ezután mégis elvesszük tőled a szemüveget? A világot, amit szemüveg nélkül “photoshoppolgattál”, most rosszabbnak éled meg, mint amikor nem volt más választásod, azaz nem tudtad, a körülötted lévő világ lehet erőlködés mentesen élesebb, színesebb, pontosabb.

Megpróbálom ezt egy igen csak valóságos, de egyszerűbb történettel megmutatni neked.

Emlékszel még a keverőtárcsás Hajdú mosógépre és táncikáló párjára, a centrifugára? 20-30 éve természetes dolog volt, hogy mi nők fél napot a fürdőszobában töltöttünk: öblítéssel, kicsavarással, átrakással, lavór kiöntögetéssel. Így mostunk.És akkor ez a világ legtermészetesebb dolga volt. Nem volt könnyű, de ez volt a megszokott. Senki sem panaszkodott. Aztán jött az automata mosógép! Csak bedobjuk, majd akár szárazon kiszedjük. A kényelmeshez, jóhoz könnyen hozzászoktunk.

De mi lenne, ha most elvennék tőlünk, és helyébe újra megkapnánk azt, ami régen természetes volt…. Női lázadás törne ki! Most, megtapasztalva a könnyebbet, gyorsabbat, a régi természetest sokkal szörnyűbbnek élnénk meg. Így van ez a látásunkkal is. Előbb megmutatjuk az idegrendszerünknek, hogy szemüveggel könnyebb, színesebb, élesebb. Ha elvesszük, azt visszafelé sokkal rosszabbnak éljük meg.

Látod már?

Nem, nem a szemüveg rontotta el a szemed. Ilyen volt előtte is (egy kis idegrendszeri javítgatással, és annak mellékhatásaival fűszerezve), csak most, hogy tudod milyen jó tisztán látni, rosszabbul éled meg szemüveg nélkül a világot, mint azelőtt.

Az idegrendszered nem kívánkozik vissza abba az állapotba, ahol az éles világért küszködik reggeltől-estig. Jól esett neki a segítség. Tedd hát vissza a szemüveged, és élj könnyebb, nyugodtabb életet!

Az energiát pedig, amit korábban látásod javítgatására fordítottál, fordítsd szeretteidre, fordítsd alkotó munkára, fordítsd a kiteljesedésedre. Így többre mégy az életben.

„Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemed, hogy meglássa azt”
Wass Albert

„Nem kell olyan erős, hadd dolgozzon egy kicsit a szem”

Sajnos ezt még szemüveget felíró szakemberek is mondogatják néha. Régen ugyanis úgy tartották még szakmai nézetek is, hogy azzal teszünk jót neked, ha kicsit kevesebb dioptria értéket kapsz, mint kellene. Ez főleg a gyerekek látáskorrekciójára volt jellemző.

Mára számos kutatás alátámasztja, hogy az a legjobb, ha sem kevesebbet, sem többet nem írunk fel, mint az optimális. Hanem pont annyit, amennyi NEKED kell.

Mint a leves: az sem jó, ha sótlan, az sem jó, ha sós.

Honnan tudhatod, hogy optimális szemüveget viselsz-e?

Mindenek előtt élesen látsz vele. Nem fárad, nem könnyezik a szemed, ha viseled.

Távoli szemüvegnél, ha túl vagy a szemüveg megszokási idején, nem zavar a közlekedésben, biztonságosan érzed magad benne. Gyengébb fényviszonyok mellett is megfelelő és kényelmes látást biztosít. Az esti pontszerű fények nem nyúlnak meg. Ezt könnyen megfigyelheted sötétben egy digitális eszköz, például TV esti kijelzőjén.

Közelre használatos szemüvegnél fontos, hogy kissé gyengébb fényviszonyok mellett is élesen láss vele egy normál nyomtatott szöveget, például egy újságcikket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy félhomályban olvass, de ha ezzel probléma van, az figyelmeztető jel szokott lenni, hogy az a közeli szemüveg már nem optimális.

Ha igazán jó kezekben szeretnéd tudni látásodat, és korrekt segítségre vágysz szemüveged kiválasztásához, nézd meg Magyarország egyetlen védjegy oltalom alatt álló, és Innovációs díjjal kitüntetett vizsgálatát!

Bőcebben a Taupert Szemvizsgálatról

Látásjavító magazin

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek

Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek Mi szemüvegesek olykor vágyakozva nézzük meg azokat, akik stílusos napszemüvegben, problémamentesen élik meg a nyár vakító napsütését. Ha szemüveg viselő vagy és zavar az erős napfény autóvezetéskor, sportoláskor vagy akár csak egy kényelmes szabadtéri séta alkalmával, [...]

A fiú, aki cunamit indított el

A fiú, aki cunamit indított el Több tíz milliós beruházás szikrája az egyetemista fiú, aki rejtett kancsalsága és prizmás szemüvege miatt hosszú, még az egyetemen sem oktatott képzés beindítója, majd a Taupert Szemvizsgálat sikerének kulcseleme lett. [...]

Minden a rejtett kancsalságról és a prizmás szemüvegekről

Minden a rejtett kancsalságról a polateszt vizsgálatról és a prizmás szemüvegekről A rejtett kancsalság, más néven heterofória két szem koordinált együttműködésének problémája egyre több embert érint. A rejtett kancsalság a két szem nézési vonalainak apró eltéréseit jelenti, ami a mindennapokat [...]

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással?

Milyen a szemüvegválasztás Szemüveg Stílus Tanácsadással? Amikor olyan ruhát viselsz, ami kényelmetlen, nem illik a stílusodhoz, a személyiségedhez, az az egész napi közérzetedet, teljesítőképességedet tönkreteszi. Ilyenkor szorongsz és a legszívesebben elbújnál a világ elől. Nincs ez másként a szemüveggel sem. [...]

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel

Szemüveg készítés 3D-s arcdiagnosztikai elemzéssel Az elrontott szemüvegek jó része nem a rosszul felírt dioptriák, hanem apróságnak tűnő részletek miatt okoz pénztárca fosztogató bosszúságot… A szuper alapos szemvizsgálat alapja és előfeltétele a komfortos szemüvegnek, azonban ez [...]

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem? Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem? Hogy is van ez?   Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja [...]

Elérhetőségeink

  • Telefon: +36 70 671 7797

  • Email: info@taupertszemvizsgalat.hu

  • Telefon:
    +36 70 671 7797

  • Email: info@taupertszemvizsgalat.hu

  • ZEISS Vision Center – 1139 Budapest,
    Váci út 81. (Center Point Üzletház)

2020-10-07T13:58:29+02:00
Go to Top