Tel.: +36 70 671 7797 - Email: info@taupertszemvizsgalat.hu - ZEISS Vision Center 1139 Budapest, Váci út 81. (Center Point Irodaház)

Vagyonokat érő szemüveghasználati tippek

A szemüvegesek rémálma a szemüveg karcolódása, elvesztése, törése, hiszen egy igazán jó szemüveg ára egy átlagos magyar fizetésnek felel meg.

Összegyűjtöttünk néhány pénztárca kímélő tippet, hogy szemüveged valóban hosszú időn keresztül életed segítőtársa lehessen.

Taupert Szemvizsgálat

Soha ne tedd le lencsével lefelé. Összekarcolódhat, és tudnod kell: a lencse karcolódási hibáira a garancia nem vonatkozik.
Amikor nem viseled, kemény tokban tárold. A tokba ne tegyél mellé tollat, bevásárló listát és ehhez hasonlókat, mert ez is megsértheti a szemüveglencsét.

Taupert Szemvizsgálat

Ne tisztítsd papír zsebkendővel. Akármennyire is puha, a papírzsebkendő apró cellulózszálakból áll, ami apró mikro karcokat vés a szemüveglencse felületére és idővel bemattítja azt.
Pulóvered alja sem tesz jót a lencséknek, magas a műszál tartalma, ami az előzőekhez hasonlóan szemüveged használhatatlanná válásához vezet.

Általános bevásárlóközpontokban, vegyi áru üzletekben kapható egyszer használatos nedvesített törlőkendők szintén veszélyesek lehetnek szemüveged épségére. Ezek nagyrészt alkoholos nedves törlőkendők, amik csodálatosan tisztítják még a zsírosabb, maszatosabb szennyeződéseket is, azonban alkoholtartalmuk miatt kiszárítják, töredezetté, így használhatatlanná teszik szemüveged felületkezelését. Optikai üzletekben elérhető ennek a nagyszerű és kulturált tisztítóeszköznek a veszélytelen, alkoholmentes változata. Ezt használd bátran.

A tisztításhoz használj tehát optika szaküzletekben kapható mikroszálas törlőkendőt, szemüvegtisztító spray-t vagy alkoholmentes törlőkendőt.

Taupert Szemvizsgálat

A szemüveget két kézzel tedd fel és vedd le. Ha egy kézzel rángatod le a fejedről, záros határidőn belül le fog törni az egyik szára.

Ne tedd ki nagy hőnek! 60°C feletti hőmérséklettől tönkre mehet a lencséid felületkezelése, védőbevonata. És bizony ez sem garanciális probléma, hanem helytelen használatból eredő, tehát a Te felelősséged.

A szaunák bejárata mellett gyakran látni szemüvegtartó állványokat. Ezek a kis polcocskák a szemüveged védelmét szolgálják, ugyanis ha magaddal viszed a nagy melegbe, könnyen használhatatlanul homályossá válnak szemüveglencséid.

Ultrahangos tisztítás után szemüveged, mintha újjá varázsolták volna

Belegondoltál már abba, mi mindent csinálsz a szemüvegedben?

    • Közlekedsz az utcán, porosodsz. Veled együtt a szemüveged is porosodik.
    • Eszed a jó forró húslevest. Kicsapódik orrodban a húsleves zamatos gőze. Jó nem? A szemüveged is gőzölődik. Bizony, ott is kicsapódik.

    • Hazatérve forró családi ölelés, szerető összedörgölőzés. A szemüveged is kap egy kicsit a maszatból.

    • Főzés, smink, arckrém, kipufogógáz…. ezeknek a hatásaiból a szemüveged is részesül.

Mindennapos dolgok, ahogyan a már megtanult mikroszálas szemüvegtisztító kendő használata is. És egyszer csak ez már kevés a tisztasághoz. Sőt, a szemüvegtisztító spray után is maszatos marad.

Mi történt?

A szemüvegkeret és a szemüveglencse találkozásánál apró rés van. Ez olyan része a szemüvegnek, ami tisztítás szempontjából nehezen hozzáférhető hely. Ugyanilyen a fém kereteknél az orrtámasz körüli rész is. Ez idővel megtelik szennyeződéssel. Arckrémmel, a rántott hús gőzével, a puszik maszatjával. Akárhogy tisztítod, folyton csíkos, maszatos marad.

Egy ultrahangos tisztító rendszerben 1,5 perc alatt fellazítjuk és eltávolítjuk szemüveged apró, hozzáférhetetlen réseiből is a szennyeződést. Mindezt úgy, hogy ez a fajta professzionális tisztítás sem a szemüveglencsédet, sem a szemüvegkeretedet nem károsítja.

Tisztítás során saját szemeddel láthatod majd, ahogyan a teafilter aromájának kioldódásához hasonlóan a szemüvegedből is kioldódik a szennyeződés. Igazán látványos.

Meglátod, szemüveged újra olyan lesz, mint újkorában és megannyi kínlódástól megment majd szemüvegtisztítás közben.

Tisztítást követően újra könnyeddé és egyszerűvé válik szemüveged napi szintű tisztán tartása.

 

Látogass el Budapest első ZEISS Vision Centerébe, ahol az 1 órás Innovációs díjjal kitüntetett Taupert Szemvizsgálaton, a szemüveg stílus tanácsadáson túl az is a szívügyünk az is, hogy szemüveged minél hosszabb időn keresztül esztétikus és hasznos segítsége lehessen életednek.

Bejelentkezés látásvizsgálatra

Látásjavító magazin

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem?

Ha hordom a szemüvegem, ellustul a szemem? Avagy a szemüvegtől romlik, vagy ha nem hordom, akkor romlik a szemem? Hogy is van ez?   Valós tapasztalat: Az amúgy szemüveg nélkül egészen jól elboldoguló ember, miután megkapja [...]

Segítség! Szemtengelyferdülésem van!

Segítség! Szemtengelyferdülésem van! Csináltunk egy röpke statisztikát. A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatra érkező ügyfelek mintegy 10%-a szemtengelyferdüléssel érkezik, és szemtengelyferdülés nélkül távozik. Na, azt ne hidd, hogy azért, mert mi ekkora mágusok vagyunk. Nem, nem azért. [...]

Vagyonokat érő szemüveg használati tippek

Vagyonokat érő szemüveghasználati tippek A szemüvegesek rémálma a szemüveg karcolódása, elvesztése, törése, hiszen egy igazán jó szemüveg ára egy átlagos magyar fizetésnek felel meg. Összegyűjtöttünk néhány pénztárca kímélő tippet, hogy szemüveged valóban hosszú időn keresztül életed [...]

Szemüveges tévhitek I.

Szemüveges tévhitek I. Karcmentesítő szemüveglencse, ami karcolódik Időről-időre csalódott szemüvegesek jönnek a következő panasszal: „Alig látok át a szemüvegemen, tiszta karc. Pedig a legjobb KARCMENTESÍTŐ bevonattal látták el.” Lehet, hogy eső után [...]

Mit tegyél, ha mégsem jó a szemüveged?

Mit tegyél, ha mégsem jó a szemüveged? A szemüvegviselés első napjaiban normális lehet egy kis diszkomfort érzés. De mit tegyél, ha ez nem múlik el? Honnan tudhatod, hogy nem-e a hibásan elkészített szemüveg okozza problémáidat? Mit tegyél ilyenkor? [...]

2020-10-05T15:08:47+02:00