Divat, stílus avagy „A szemüveg öltöztet”

A szemüvegeink kiválasztása azért nem egyszerű dolog, mert mindannyian valami igazán jóra vágyunk.

Olyan…olyan…

Olyan ön azonosra.
Olyan szemüvegre, mely harmóniában áll veled. Ami segít kifejezni azt, amilyen Te vagy.
Amire ha rátalálsz, azt érzed: Ez-az! Szerelem.
Olyanra, amiben ha kilépsz az utcára, szárnyalsz.
Olyanra, ami illik a ruhatáradhoz, a beosztásodhoz, a hajad színéhez, a télikabátodhoz és akár strandröplabdázáshoz is.

És mire eljutunk idáig…

„FEKETE és DIVATOS! – mert az megy mindenhez!”

Nézzük, mi a helyzet a STÍLUSSAL, a DIVATTAL és az ÖRÖK FEKETÉVEL?

A divat folyamatosan változó, alakuló, trendeket követő, hullámzó és folyton megújuló irányzatok összessége. Ami tegnap még divatos volt, az ma már nem igazán trendi.

Ezzel szemben a stílus állandóbb, Téged, a Te személyiségedet, értékrendedet tükrözi.

És ez nem jelenti azt, hogy a stílus mellé nem fér a divat. A személyes önazonosságod mellé párosulhat trendiség, de önmagában a „divatos”, az kevés.

„Fekete, mert az mindenhez megy”, „Fekete, mert az mindenkinek jól áll”, „Fekete, mert a legtrendibb kolléganőm, Andi is feketét visel”

A fekete szemüveg elegáns és az öltözéked kiváló kiegészítője lehet. Azonban – főleg arcon viselve – gyakran túl markáns, kemény megjelenést kölcsönöz és öregít. Óvatosan kell vele bánni, hiszen kevés az olyan ember, akinek a hajszínéhez, bőrtípusához valóban illik, és kerek egésszé varázsolja az egyéni stílusát.

Megtalálni az igazit, nem is olyan könnyű feladat, és nem kis kockázat.

Döbbenet, de az, hogy valakinek szemüvege van, nem jelenti azt, hogy viseli is. Szemvizsgálat előtt minden alkalommal beszélgetek az ügyfeleinkkel. Számtalanszor kiderül, hogy a fiók mélyén landoló szemüvegek nagy hányada a rosszul megválasztott szemüvegkeret undora miatt kerül parkoló pályára.

És ami további tanulsággal szolgálhat, hogy egy rossz választás után a tulajdonosa inkább kínlódik, vakoskodik, de egy ideig nem vesz szemüveget. Egyrészt azért, mert egy szemüveg nem kis beruházás. Nem két napra vesszük, mint egy kiló kenyeret. Egy stílusbeli mellényúlás után sokáig még lelkiismeret furdalás is gyötri az embert. Az egészet képes megutálni, és rossz érzéssel tölti el a szemüveg vásárlás gondolata is.

A szemüveged kiválasztásában egy jó optikus szakember segítségedre lesz, és ha az alapokkal tisztában vagy, remekül tudtok majd akár együtt választani. Sajnos Magyarországon optikus képzés során a szemüvegek kiválasztásánál leginkább csak az optikai feltételek teljesülését tanítják. Azonban, ha az optikus lelkiismeretes, tanulékony és egy kis érzéke is van a stílushoz, komoly segítőtársad lehet a választásban.

Honnan tudod, hogy jó kezekben vagy?

  • Érzed a szakember türelmét, őszinte segíteni akarását.
  • Tapasztalod, hogy Rád szánja az időt.
  • Beszélget veled, próbál megismerni, nem csak adogatja a kereteket, hátha mihamarabb ráböksz valamelyikre: „Ez jó lesz…”
  • Segít a Te élethelyzeteidre, egyéniségedre szabva a stílusod és a szemüveged színének, formájának az összhangját megtalálni.
  • Te vagy a középpontban, nem pedig az optikus saját ízlése, anyagi érdeke.

A cél az, hogy igazán önazonos, saját életeddel harmonizáló és kényelmes szemüveget válassz!

Ugye Te is igazán jó szemüvegre és kiemelt odafigyelésre és gondoskodásra vágysz?

Jelentkezz be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által védjegyoltalom alatt álló TAUPERT SZEMVIZSGÁLATRA és tapasztald, milyen felemelő érzés életed első igazán jó szemüvege!

Bejelentkezés látásvizsgálatra