Az igazán jó szemüveg 7 ismérve

Honnan tudhatod, hogy a szemüveg, amit viselsz, valóban minden szempontból tökéletes-e? Milyen egy igazán jó szemüveg?

Az alma esetén tudjuk: legyen friss és roppanós. Legyen kívül-belül makulátlanul egészséges. Legyen édeskésen savanykás. Legyen illatos és zamatos.

De milyen egy igazán jó szemüveg?

Összegyűjtöttük, hiszen 10-ből 6 szemüveges életét keseríti meg, hogy vagy a látása nem olyan tiszta, mint amit elvárna, vagy a szemüveg kényelmével, megjelenésével okoz a szemüveg viselőjének bosszús pillanatokat.

1. Igazán élesen látsz a szemüvegeddel

Amit szemüveg nélkül nem, vagy csak rosszul láttál, azt most könnyedén, megerőltetés nélkül. Leveszi a hunyorgással, fókuszálgatással, agyi photoshoppal járó terheket az idegrendszeredről.

Amikor igazán jól látsz

Taupert Szemvizsgálataz életed könnyedebb, közérzeted jobb lesz,

Taupert Szemvizsgálata színek élénkebbé teltebbekké válnak,

Taupert Szemvizsgálata részletgazdag hétköznapok nyitottá, sugárzóvá varázsolnak,

Taupert Szemvizsgálatarcod, bőröd tovább fiatalos marad. Nem éktelenítik arcod a hunyorgás, fókuszálgatás következményeként kialakuló ráncos barázdák.

Saját ügyfeleim ezt így fejezték ki:

„Amikor felveszem, olyan, mintha aloe verát kentek volna a szememre” Szalai Gabriella, AngolNyelvTanítás.hu

“A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat eredményei alapján rendeltem ZEISS i.Scription technológiás lencsét a Széchenyi Optikában. Előtte nem is gondoltam, hogy jobb közérzet érhető el egy jó szemüveggel. A szervezetem és szemem sokkal kipihentebb lett, azóta nem vagyok olyan fáradékony, elmúltak a gyakori fejfájások. A színeket élénkebben látom, és az olvasás is pihentető szemüveggel. Ez a termék visszaadja a tökéletes látásélményt.”
Találtné Schweicer Tímea, Szolnok

2. A szemüveged kiteljesíti a megjelenésedet

Mi alapján vagy rögtön szimpatikus vagy ellenszenves? Mit tudnak azok, akik sikeresebbek magánéletükben, munkájukban? És mi köze ehhez a szemüvegnek?

Kutatások megállapították, hogy egy másik emberen először egyes részleteket figyelünk meg, nem a teljes testet pásztázzuk a tekintetünkkel. Roppantul érdekes tény, hogy ez a sorrend független attól, hogy férfi vagy nő a megfigyelő, sőt még attól is, hogy milyen nemű embert nézünk. Az első benyomás az alábbi testrészek megfigyelésével alakul ki a következő sorrendben:

1. arc, tekintet, szemek

2. gesztus, testtartás, alkat

3. mellek, csípő, frizura, kezek

Mit tehetsz azért, hogy első szempillantásra vonzó légy mások szemében? Hogy önbizalmad egy szempillantás alatt visszatérjen?

Mégis!

Oly sokan járkálnak az utcán kopott, koszos szemüvegben, karcos, elhomályosodott szemüveglencsék mögül hunyorogva a világra.

Igazságtalan, de tény, hogy a jó kinézetű férfiak és nők mind a magánéletben, mind a munkájukban sikeresebbek. Elnézőbbek, elfogadóbbak velük szemben az emberek, könnyebben teremtenek kapcsolatot, véleményüknek nagyobb súlya van, mint a gyengébb adottságokkal rendelkező embertársaiknak.

És ha első helyen áll a megítélésben az arc, a szem és tekintet, akkor

 

Te se hagyd, hogy hunyorgó tekinteteden, elhasznált szemüvegeden, erőltetéstől vörös szemeiden csússzon el megítélésed!

 

 

3. A szemüvegeddel elkerülheted a hunyorgó ráncok kialakulását

 

Lehet, hogy arra nem is gondoltál még, hogy a hunyorgás, felesleges fókuszálgatás hosszútávon mély barázdákat, ráncokat növeszt arcodra.

 

Egy jó szemüveget feltéve azt kell, hogy érezd, hogy a szemed körüli izmok ellazulnak. Megszűnik a hunyorgás, könnyebbséget, szemeid ellazulását jelenti számodra. Ez nem csak jobb közérzetet okoz, de esztétikailag szebbé is teszi az arcodat.

4. A szemüveged mérete is meghatározó

A szemüvegkereteknek is van méretezése. Mégpedig nem is olyan egyszerűen, mint a ruháknál: 38, 40, 42, vagy S, M, L.

Szemüvegkeretek esetén a keret stílusán, színén, anyagán túl minden méretnek a Te fejformád adottságaihoz kell passzolnia. Mutatom, hogy tükörbe nézve mi a jó és mi az, ami nem szerencsés szemüvegválasztás során.

Szárhossz:

rövid

Taupert Szemvizsgálat

nagy

kicsi

Taupert Szemvizsgálat

nagy

5. A vastag üveg a szódásüveg aljára való, nem a szemed elé!

Ha fiatalabb vagy, lehet nem is tudod, mi az a szódásüveg-szemüveg. Régebben a szikvizes palack homorú talpához hasonlították a vastag szemüveglencsék közel sem esztétikus megjelenését. Innen a szódásüvegtalp megnevezés. Nekem is voltak ilyen osztálytársaim. Aprónak tűnő szemük alig látszott a vaskos üveg mögött. Ezek a srácok kivétel nélkül visszahúzódó gyerekek lettek – önbizalmukat mélyen aláásta a szerencsétlen szemüveg.

Amennyiben magas dioptriájú lencsékre van szükséged, kiemelkedő figyelmet kell fordítani arra, hogy a szemüvegben esztétikus legyen a tekinteted. Minél vastagabb a szemüveglencse, annál inkább torzítja a szemek méretét: vagy túl kicsinek, vagy óriásinak látszódnak. Ebben egy ügyes optikus segítségedre lesz. A szemüvegkeret megfelelő megválasztásával, az adott keretbe optimalizált szemüveglencsével és laposított, un. aszférikus kialakítású szemüveglencsével a szemek lencse mögötti mérete magasabb dioptriaértékű szemüveg mögött is esztétikus marad.

A szemüveglencsék gyártása és elkészítése gigantikus technológiai fejlődésen megy keresztül. Ma már valóban a Te szemeidhez, adottságaidhoz, szemüvegkeretedhez készülhetnek a szemüveglencsék. Megmutatom, mi hogyan csináljuk ezt 2019-ben.

Mérés során a teljes pupillanyílásban több száz – több ezer mérési ponton mérjük a szemed erősségét.

Ez megmutatja szemek törőközegeinek egyedi eltéréseit.

A szemüvegkeret kiválasztása után egy videocentrálást végzünk, ez mutatja meg, hogy abban a szemüvegkeretben, amit választottál, pontosan hol, hogyan nézel keresztül.

A következő műszer pontosan letapogatja a szemüvegkeretet, ezzel megkapjuk leendő szemüveglencséid pontos méreteit.

Ezeket az adatokat egy rendszerbe táplálva még megrendelés előtt 3D-ben meg tudjuk mutatni, hogy az adott szemüvegkeretben, különböző vékonyítási fokozatokkal milyen lesz gyártás után a szemüveglencse. Ez azért fontos, mert így ügyfelünk nem csak elképzeli, de valóban láthatja is, hogy melyik vékonyítási fokozat lesz a legideálisabb, legesztétikusabb.

Az összes mérési eredményt a gyártónak elküldve képesek a Te szemedhez, szemüvegkeretedhez optimalizálni a szemüveglencséket.

A végeredmény pedig mind látásélességben, mind a szemüveg esztétikai szépségében megmutatkozik.

Több száz századdioptria pontos mérés a teljes pupillanyílásban

Egy színkód segítségével láthatóvá válnak a szem torzításai

Annak meghatározása, hogy az arc egyedi adottságaival, pontosan hogyan kerül a szemüveglencse a szem elé. ezt hívjuk centrálásnak.

a műszer pontosan letapogatja a szemüvegkeretet, így határozzuk meg a szemüveglencse pontos méreteit

a szemüveg erősségének,a centrálási paraméterek és a keret pontos formája mentén, még megrendelés előtt meg tudjuk tervezni a lencsék esztétikai megjelenését

És a folyamat eredménye: szebb, pontosabb, tisztább látás.

És a fejlődés nem áll meg.

6. A szemüveg súlyán rengeteg múlik

A szemüveglencsék optimalizálása az egész szemüveged, ezáltal a saját megjelenésedre kihatással van.
A lencsék vékonyításával azonban nem csak a megjelenésedért, de a közérzetedért is sokat tehetsz. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora súly nyomja az orrod tövét és a füleidet.

A nehéz szemüvegek idővel mély vájatot nyomnak az orr tövére. Ez azon felül, hogy nem szép, végtelenül kényelmetlen és fájdalmasan sajgó érzést tud okozni.

Mindenképpen legyen az a cél, hogy minél könnyebb, légiesebb legyen a szemüveged.

7. Divat, stílus, avagy „A szemüveg öltöztet”

A szemüvegválasztás nem egyszerű dolog. Munkám során gyakran megtapasztalom, hogy ügyfeleink félve és pironkodva kérdezik meg:

„Ugye nem csak én vagyok ilyen nehéz eset?”

Ha Te is érzel ilyet, nyugodj meg, nem veled van a baj!

A szemüvegeink kiválasztása azért nem egyszerű dolog, mert mindannyian valami igazán jóra vágyunk.

Olyan…olyan…

Segítek!

A cikk folytatásáért kattints ide