Ingyenes szemvizsgálat – mit bukhatsz rajta?

Ha probléma van a látásunkkal, esetleg új szemüvegre van szükségünk, az első ami eszünkbe jut: „Beugrok egy optikába a közelben, kérek egy ingyenes látásvizsgálatot és 1-2 nap múlva viselhetem is a szemüvegemet”.

Azonban jó ha tudod, hogy az ilyen rapid megoldással súlyos tízezreket, de akár a szemed világát is veszélyezteted.

Miért hazárdírozol szemeid világával, a látásoddal az ingyenes és azonnali látásvizsgálat mellett?

Az ingyenes látásvizsgálat általában gyors, 10-20 perces vizsgálatot jelent. Egy computeres látásvizsgálatból és a tábla leolvasásából áll. Egy két lencse csere a próba-szemüvegkeretben, és már rendelhetsz is.

Azonban a Te látásigényed, szemeid védelme nem csupán ennyiből áll. Az ingyenes látásvizsgálatok általában nem terjednek ki a szemeid egészségének ellenőrzésére, szembetegségek szűrésére. Számos olyan szembetegség létezik, mely sokáig tünetmentes. Ha idejében felfedezésre kerül, ezek többsége kezelhető, gyógyítható. Egy ingyenes szemvizsgálat után hétköznapi emberként bátran gondolhatjuk: „Ellenőriztettem a látásom, kaptam szemüveget, minden a legnagyobb rendben van.” Majd ha kiderül, hogy egy súlyosabb szemprobléma megelőzhető lett volna egy körültekintő, alapos, szembetegségek szűrésével egybekötött szemvizsgálattal, már késő bánat.

Késő délután a 17 éves fiú, Pali huppant be a vizsgálószékbe. Édesanyjával érkezett. A panasz hétköznapi: A suliban a tábla nézésekor vette észre, hogy jobb szemével rosszabbul lát. Voltak már ingyenes látásvizsgálaton egy optikában, ahol kapott is szemüveget. Tellt-múlt az idő, Pali továbbra is azt bizonygatta szüleinek, hogy nem lett jobb a látása szemüveggel sem. Kértek időpontot Taupert Szemvizsgálatra, így huppant be Pali késő délután a vizsgálószékbe.
Az eredmény döbbenetes: Pali jobb szemmel nem látáshiba azaz szemüvegesség miatt látott rosszabbul, hanem egy már komollyá váló szembetegség miatt. A futószalagos vizsgálaton felírt szemüvege kidobott pénz volt, az időbeli késlekedés még egy szemműtét ellenére is örökre rosszul látóvá tette Pali szemét.

Bejelentkezés látásvizsgálatra

 

Egy alapos szemvizsgálat körülbelül 1 óra. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy

Taupert Szemvizsgálat

átbeszéljétek a panaszodat, a tüneteket, az előző tapasztalataidat

Taupert Szemvizsgálat

ellenőrizzük szemeid egészségét, elvégezzük a leggyakoribb szembetegségek szűrését

Taupert Szemvizsgálat

elvégezzük az akár század dioptria pontosságú méréseket, tűpontos szemüvegbeállításokat

Taupert Szemvizsgálat

ellenőrizzük szemeid mozgási képességeit, a nappali és esti látásod

Taupert Szemvizsgálata két szemed koordinációját, a sztereolátást, azaz azt, hogyan érzékeled a tárgyak térbeli elhelyezkedését

Bejelentkezem a Taupert Szemvizsgálatra

 

Hogyan vélekednek, akik már jártak Taupert Szemvizsgálaton?

Megnézem a többi véleményt is