Jól csak a szívével az agyával lát az ember

Az, hogy milyen a látásod, kettő dologtól függ: a szemedtől és a szemed által leképezett információt feldolgozó agyi munkától.

A látáshibákról, azaz a szemed hibás fénytöréséből adódó, látásélességet csökkentő tényezőkről rengeteg helyen olvashatsz. Akár internetes kereséssel is utána nézhetsz a fénytörési hibáknak: rövidlátás (miópia), túllátás (hipermetrópia) és az asztigmia keresőszavakkal.

Itt másról lesz szó, mégpedig a szemeid által leképezett világ idegrendszeri feldolgozásáról.

Ne ijedj, meg érthető lesz! Ez ugyan egy roppant bonyolult folyamat, de valójában nagyon is egyszerű. Mindjárt elmagyarázom.

Ha csak az emberi szemre és annak optikai leképzésére hagyatkoznánk, bizony olyanok lennénk, mint egy vakond. Szemünk optikai rendszerként működik, ami egyedi és természetes optikai lencséket tartalmaz.

Ezek a lencsék az emberek nagy részénél bizony elég tökéletlen képet vetítenek a világról a retinára (a szemünk hátsó felszínére). Úgy képzeld el, mintha a moziban homályos képet vetítenének a vászonra.

A retina fényérzékelő sejtjei érzékelik a kapott képet és elküldik az agynak. Az agy, azaz az idegrendszer pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy neked a lehető legjobb, legteljesebb életet biztosítsa.

Agyi korrekcióval, mint egy photoshop programmal pillanatról pillanatra élesíti, javítgatja a látottakat. Az idegrendszered azonban nem csak a photoshopját, hanem egyéb látásodat javító funkciót is bevet. Ilyen a fókuszálgatás, a hunyorgás, a pupillanyílás szűkítése.

Bejelentkezés látásvizsgálatra

Igen, ez csodálatos!

Az idegrendszer tehát képes kijavítani a kisebb látáshibákat!

Ezek szerint csak akkor kell szemüveg, ha a szem olyan nagyon homályos képet küld az agy felé, amit az már nem képes kijavítani? Olvass tovább!

Az idegrendszer egész napos terhelésének óriási ára van!

Az, hogy láss létfontosságú. Majdnem annyira fontos, minthogy levegőhöz juss. Ezért az idegrendszered tényleg mindent megtesz, hogy ezt elérje.

Ez az egyik oka annak, hogy oly sokan nincsenek is tudatában annak, hogy látásuk nem a legmegfelelőbben működik.

„Hiszen én jól látok! Csak elfáradok, és gyakran fáj a fejem.” – fogalmazzák meg gyakran a vizsgáló székben.

Ez nem igénytelenség, nem a Te hibád. Ha Te is tapasztaltad már ezt az érzést, ne vádold magad. Akinek még sohasem mutatták meg, milyen minőségben lehetne látnia, az ezt éli meg természetesnek. Remek megfogalmazással egyik ügyfelem így írta le tapasztalatát:

„… Én úgy mentem oda, hogy elég jól látok, de azért olvasószemüveg kellene. Amit kaptam, azzal ezerszer jobban látok, mint amire azt hittem, hogy egész jó. Az igazi különbséget akkor veszem észre, amikor leveszem a szemüveget. Akkor esik le, hogy mennyire nem jól láttam már, és mennyivel jobban lehet. …”

Wolf Gábor, kisvállalati marketingszakértő, Budapest

Gyakran nem homályos látás, hanem fejfájás, fáradékonyság, vörös, erőlködő szemek mutatják azt, hogy szemüveges segítségre van szükséged. Panaszaid hátterében sok esetben látáshiba áll, amit az idegrendszered erőn felül igyekszik élhetőbbé tenni.

„20 éve vagyok már szemüveges, ez idő alatt sok optikában megfordultam és sajnos sok rossz tapasztalatot is szereztem.
Itt volt már az ideje, hogy új szemüveget csináltassak. A párom megtalálta a Facebookon a Taupert Szemvizsgálatot és a róluk írt véleményeket, amik nagyon megtetszettek. Mihamarabb kértem is időpontot. Az optikába belépve kedves, mosolygós légkör fogadott, teli modern eszközökkel. Mindenre kitérően, alaposan, precízen megvizsgáltak a látásomat.Itt derült ki, hogy a fáradékonyság és a szemfájdalom hátterében a rejtett kancsalság áll. Az új szemüvegemben a “látvány” leírhatatlan volt, mintha Full HD-ben látnám a világot. Csak is ajánlani tudom a Széchenyi Optikát! Professzionális szaktudás és fent említett légkör fogad minden alkalommal. 🙂 Köszönöm szépen az Éles Látást! Hálás vagyok Nektek!” -Fejes Katalin, védőnő Szolnok

Bejelentkezés látásvizsgálatra

Látásproblémáidra megoldásként egy szemüveget kapsz. Az idegrendszered megpihen, panaszaid szűnnek.

A világ erőlködés mentesen éles, a színek mintha teltebbek, élénkebbek lennének.

Nézd meg a fenti fotó jobb és bal oldalát. Nem mindegy ugye?

Te is precízségre, könnyebb életre vagy hivatott. Számodra sem mindegy, hogy milyennek látod a világot és milyennek látnak mások.

Jelentkezz be Taupert Szemvizsgálatra és tapasztald meg, amit elképzelni sem tudtál korábban.

 

Tudj meg többet a Taupert Szemvizsgálatról

Elérhetőségeink

 • Telefon: +36 70 671 7797

 • Email: info@taupertszemvizsgalat.hu

 • Telefon:
  +36 70 671 7797

 • Email: info@taupertszemvizsgalat.hu

 • ZEISS Vision Center – 1139 Budapest,
  Váci út 81. (Center Point Üzletház)

Kérdések és válaszok

Ha az asztalosodtól megkérdezed, mennyibe kerül egy konyhabútor, nem tudja majd megmondani. Előtte fel kell mérni a konyhádat. Ezért gyere el hozzánk szemvizsgálatra.

Meglátod önmagában a szemvizsgálat is nagy érték. Ezután fogunk tudni pontos árat adni neked.

Ez 97% -ban nem Tőled függ, hanem a látásvizsgálat és a szemüvegkészítés pontosságán, körültekintő mivoltán.

De tudod mit? Nálunk megrendelés előtt kipróbálhatod, milyen érzés egy ilyet viselni.

Van, ahol ez 10-15 perc. Nálunk 40-60 perc. Azért hosszabb a megszokottnál, mert a szemüveged erősségét is nagyobb precizitással határozzuk meg, valamint olyan vizsgálatokban is részed lesz, melyek a szemeid összehangolt működését, azaz a 3D-s látásod vizsgálják.

A vizsgálatnak része továbbá, hogy ellenőrizzük a szemed egészségét, akár vaksághoz vezető szembetegségek szűrővizsgálatát is elvégezzük.

Egy átfogó vizsgálat így is szükséges kettő dolog miatt: Akkor is pontosan meg kell határozni a szemüvegeid erősségét, ennek eredményéből és a szemed méretadataiból kalkuláljuk a kontaktlencséid paramétereit.

Kontaktlencse viselés esetén is szükséges, mondhatni kötelező, hogy szemüveged is legyen. Azért fontos a szemüveg, mert vannak olyan helyzetek, amikor nem szabad kontaktlencsét használni.

Ilyen például a náthás, lázas állapot, amikor a szem fertőzésének nagyobb a kockázata, mint szemüvegben.

 •  Ezt tapasztalhatod, ha biztosan a szemüvegeddel van baj.
 •  Nem látsz vele élesen (a hozzászokási idő után sem). Ez az egyik legfontosabb, hiszen pont az lenne a célja, hogy láss.
 • Kopott, karcolódott. Azon túl, hogy a Te látásodat is zavarja, bárki, akivel szembe kerülsz, azonnal látja. Mindig a „kirakatban”, az arcodon viseled.
 • Kényelmetlen.  Nyomja az orrodat, nehéz, vagy éppen folyton lecsúszkál.
 • Idegen az egyéniségedhez, stílusodhoz. Nem szívesen viseled, mert nem illik hozzád.

Az optikákban végzett szembetegségek szűrésére irányuló vizsgálatok éppúgy fájdalommentesek, mint a látásod élességének beállítását célzó szemüveg felírás.

Ezt így nem lehet kijelenteni, azonban az a tapasztalatunk, hogy egy pontosan felírt szemüveggel kisebb az esélyed, hogy változik a szemüveged erőssége.

Kétévente mindenképpen, azonban ha szembetegség gyanúja áll fenn, ennél gyakrabban.

Nem kell attól tartanod, hogy ezt az évekre való döntést egyedül kell meghoznod.
Melletted leszünk és segítünk a választásban.