A szemüvegválasztás TOP 3 melléfogása

 

 

Gondoltad volna, hogy 10-ből 6 szemüveges életét keseríti meg, hogy vagy a látása nem megfelelő, vagy a szemüveg kényelmetlensége, kinézete roncsolja napról-napra az önbizalmat.

 

Hány, de hány ismerősödtől hallod, hogy nem lett jó. Hány, de hány ember küszködik azzal, hogy ahelyett, hogy szemüvege öltöztetné, kiemelné megjelenését, inkább tönkreteszi az egész ember kinézetét.

 

 

És biztosan olyan ismerősöd is van, aki nem hunyorog szemüveglencséi mögül, természetes számára, hogy mindennapi életét segíti a pontosság, éleslátás, amit a szemüvege nyújt számára. Mindemellett olyan a szemüvegében, mintha csak „ráöntötték” volna. Szemüvege kiemeli ösztönös stílusát, különlegessé és vonzóbbá teszi.

 

Mi a titkuk, és mit rontanak el sokan, amikor akár 2-3 éves távlatban döntenek szemüvegük milyenségéről?

 

Azért, hogy drágán vásárolt szemüveged ne a fiók mélyén végezze, összegyűjtöttük a szemüvegválasztás során elkövetett TOP 3 hibát.

 

 

1. TOP 1 melléfogás: ha „szemüveg akció” hatására hozol döntést arról, hol csináltass szemüveget.

szemüveg akció

 

Igen, az AKCIÓ csábító, mindenki szeret jól járni, spórolni. Azt azonban ne felejtsd el, sem a szemvizsgálat, sem a szemüvegkeret és a szemüveglencse, de még csak ezek elkészítése sem összehasonlítható az árösszehasonlító oldalakon. A szemüveg nem olyan egyszerű dolog, mint egy SAMSUNG TV, ami mindegyik boltban ugyanaz.

Ráadásul elég, ha a fenti négy tényező (szemvizsgálat, gondos szemüvegkeret választás, az életmódodhoz igazodó, tűéles látást biztosító szemüveglencsék megválasztása vagy a szemüveg elkészítése) közül csak egyikbe csúszik egy kis hiba, az már az egész szemüvegességedet tönkreteszi.

Lehet az akciós, ha kényelmetlen, nem pontosan olyan lencsék kerülnek bele, amik a te szemednek, életmódodnak a legmegfelelőbbek, vagy éppen olyan a kinézeted benne, hogy első látásra legyintenek utánad egy állásinterjún.

Ha Te is jártál már hasonlóan, ne magadat hibáztasd. Sajnos sok szemüveges kerül a szemüveg akció jól hangzó futószalagjára. 

 

 

2. TOP 2 hiba: Szemvizsgálat – látásvizsgálat kérdése.

 

A szemvizsgálat, látásvizsgálat, a szemüveg készítés olyan, mint a fogorvos. Húzzuk, halogatjuk, aztán ha már végképp muszáj, igyekszünk mihamarabb túlesni rajta. Kb. így: gyors vizsgálat, szemüveg és 2-3 évig pipa, feladat letudva.

Had meséljek el ezzel kapcsolatban egy történetet: 50-60 év körüli úr jelentkezett vizsgálatra. Kicsit késett, autóval érkezett, nagy volt a forgalom.

 

„Mintha nem lenne igazán jó a látásom. 4 hónapja voltam optikusnál, vásároltam egy új szemüveget, de valami ezzel sincsen rendben.”– mesélte.

 

A szemvizsgálatunkon hamar kiderült: olyan mértékű szürkehályog gyengíti a látását, amivel már volán mögé sem ülhetne.

 

„A négy hónapja vásárolt szemüvegem ezek szerint pénzkidobás volt… de miért nem nézték meg, és miért nem szóltak úgy, mint maga?”

 

Szemvizsgálat és szemvizsgálat, látásvizsgálat és látásvizsgálat között is óriási különbségek vannak

 

Tudnod kell, hogy szemüvegkészítés alakalmával olyan vizsgálatot érdemes választanod, ahol a szemüveged erősségén túl azt is megnézik, nincs-e valamilyen elváltozásra, azaz szembetegségre utaló jel. Azaz a szembetegségeket is szűrik.

 

Továbbá az sem mindegy, milyen műszeres felszereltséggel és gondoskodással vizsgálják ki a látásodat. Egy kürültekintő, szembetegségek szűrésével egybekötött látásvizsgálat 45 perc és 1 óra hosszúságú. 2-3 évente egyszer szemüvegkészítéskor nem árt, ha alapos optometristára bízod a látásod.

 

 

 

 

3. TOP 3 hiba „Nem tudtam megszokni a szemüvegem” „Nem szeretem a szemüvegem”

Ez nem a Te hibád!

 

A szemüveg megszokásának problémái és a „nem szeretem” érzés mögött mindig valami látásvizsgálati, szemüvegválasztási vagy elkészítési hiba áll. 

 

Ha megfontoltan választasz vizsgálószakembert, optikust, kicsi az esélyed, hogy használhatatlan szemüvegért adj ki pénzt feleslegesen. Fontos, hogy vizsgálat során a komoly műszerezettség és az őszinte gondoskodás kéz a kézben járjon. Ilyen hozzáállás mellett az optikusok arra is ügyelnek, hogy az esetlegesen felmerülő apróbb kényelmetlenségekre előre felhívják a figyelmet, utólag pedig orvosolják azt.

 

Azaz lesz részed például ilyenben:

„Ha kész lesz az új szemüveged, arra számíthatsz, hogy az első órákban, napokban kissé bizonytalan lehet a világ az új lencsék mögött. Ez azért van, mert az idegrendszered merőben más információkat kap a látásod által, mint korábban. Olyan ez, mint az „újratervezés”, és hamar túlleszel rajta. Ha mégis gondod akadna az új szemüvegeddel, bátran jelezd és segítünk.” 

 

Őszintén, ugye Te is ilyen törődésre vágysz? De honnan tudhatod, hogy jó kezekben vagy?

 

Taupert Szemvizsgálat

Érzed a optikus türelmét, őszinte segíteni akarását. 

 

Taupert SzemvizsgálatTapasztalod, hogy Rád szánja az időt.

 

Taupert SzemvizsgálatBeszélget veled, próbál megismerni, nem csak adogatja a szemüvegkereteket, hátha mihamarabb ráböksz valamelyikre: „Ez jó lesz…”

 

Taupert SzemvizsgálatSegít a Te élethelyzeteidre, egyéniségedre szabva a stílusod és a szemüveged színének, formájának az összhangját megtalálni. 

 

Taupert SzemvizsgálatTe vagy a középpontban, nem pedig az optikus saját ízlése, anyagi érdeke.  

 

A cél az, hogy igazán önazonos, saját életeddel harmonizáló és kényelmes szemüveget válassz!

 

Tapasztald meg, milyen felemelő és egyben megnyugtató érzés az, ha a legnagyobb gondosság, türelem és szakértelem mellett választhatod ki azt a szemüveget, mely megkoronázza megjelenésedet!

 

Tudj meg többet Budapest első ZEISS Vision Centeréről

 

optikabudapest

Taupert szemvizsgáló labor

 

Ismerd meg a díjnyertes Taupert Szemvizsgálatot

 

Vagy éld át velünk az élményt most

 

Foglalj időpontot Taupert Szemvizsgálatra!

 

taupert szemvizsgálat referencia