A szemüvegesség gyakran nyűg

Ha nem születtél sasszeműnek, vagy éppen romlik a látásod, az bizony nem leányálom.

Elfogadni önmagad szemüveges változatát gyakran időbe telik. Nem egyszerű megszokni a tükörben látott önmagadat másként, szemüvegesen.
Hozzászokni a gondolathoz, hogy vagy hunyorogsz, erőlködsz egész nap, vagy éppen elviseled, hogy az, ami ettől megment folyton az orrodon virít…

 

„ – De én nem akarok szemüveges lenni! El sem tudom képzelni magam, mint szemüveges.”
–hallom gyakran.

Mennyi probléma forrása, hogy például azért nem vagy képes köszönni, mert az utca túloldalán még a szomszédodat sem ismered fel.

„ – Visszahallottam, hogy bunkónak tartanak, mert nem köszönök…”
– hihetetlen, de ezt már több ügyfelünk megfogalmazta.

40 év felett mindenkit előbb-utóbb utolér a fókuszálási probléma. Az apró betűk elolvasása egyre nagyobb gondot jelent.

„ – Mindig röhögtem apámon, ahogy nyújtogatta a kezét és úgy olvasott. És most tessék! Megélni, megtapasztalni már közel sem olyan vidám dolog”
mesélte szemvizsgálat elején a fiatalos 40 év feletti férfi.

Vicces, amikor -8°C-ban beszaladsz a postára és két lépés után a szemüvegeden kicsapódó párától azt sem tudod, merre van az előre.

Nincs is annál rosszabb, mint amikor van egy problémánk, de bizonytalanok vagyunk, mert nem tudjuk, mi lehet a megoldás.

A szemüvegességről szemüveg viselőknek íródott A SZEMÜVEGESEK BOLDOGABBAK….lennének, ha tudnák, mire figyeljenek szemüveg választás során című könyv írója, Taupert Szilvia így nyilatkozik erről:

„Magam is szemüveges vagyok. És én is utálom néha. De ha mindent mérlegre teszek, úgy érzem, még mindig jobb elviselni a szemüveg vagy kontaktlencse viselésével együtt járó nehézségeket, mint erőlködni, vakoskodni, elfáradni. Stílust, emberismeretet tanulva azt is megéltem, hogy a szemüveg hozzá is tud tenni ahhoz, aki vagyok. Kiteljesíti megjelenésem.”

A jó minőségű látás

  • képes javítani a közérzeteden
  • hozzájárul, hogy hétköznapjaid teljesebbek legyenek,
  • fokozza a munkateljesítményed,
  • segít megőrizni fiatalos dinamizmusodat,
  • önbizalmat, magabiztosságot nyersz általa
  • biztonságot nyújt.

Ha Neked is kételyeid vannak látásodat, a szemüvegviselést illetően,

ha döntened kell a hunyorgás, fókuszálgatás, a szemüveg viselés esetleg a kockázatokkal járó szemműtét között

ha szeretnél tisztábban látni a látás, szemüvegesség misztikumokkal tűzdelt világában,

tudj meg többet a számodra íródott könyvről, vagy jelentkezz be az optika szakma védjegyoltalom alatt álló szemvizsgálatára, a Taupert Szemvizsgálatra!

Meglátod, megéri!

A könyvről részletesebben
Bejelentkezés látásvizsgálatra

 

Mit mondanak, akik már olvasták a könyvet?

Soha nem hittem volna, hogy a szemüvegről könyvet lehet írni a szemüvegeseknek. Bevallom, hogy kicsit kétkedve is fogadtam. Aztán a kezembe vettem a könyvet, elkezdtem olvasni, majd arra “ébredtem” az utolsó sora után, hogy kihűlt a fürdőkádban a víz. Miért nem mondta el ezeket a dolgokat nekem senki?? Ráadásul ilyen érdekesen, és laikus számára is érthetően? Végre egy szakember, aki veszi a fáradságot, és elmondja nekünk, szemüvegeseknek azokat a dolgokat, amiket feltétlenül tudnunk kell, hogy boldogok legyünk a szemüvegünkkel. Kötelezővé tenném, hogy ezt a könyvet mindenkinek a kezébe adják az első szemüvege mellé!

-Szalai Gabriella, Angolutca.hu, ügyvezető-tulajdonos

 

A könyvről részletesebben

 

Hogyan nyilatkoznak, akik már részt vettek Taupert Szemvizsgálaton?

…királynőnek érezhettem magam.

Azóta mindenkinek azzal dicsekszem,
hogy nekem csúcstechnológiás
“NASA-szemüvegem” van.

Egy hónap után megszűnt a fejfájás.

„Ma kész lett az új szemüvegem, s meglepően gyorsan. Köszönöm az új látásélményt, s azt a kedves, profi, szakszerű bánásmódot, amit az üzletben tapasztaltam!

Nem vásárló vagy ügyfélként bántak velem, inkább királynőnek érezhettem magam. Hálásan köszönöm Taupert Szilvinek és kollégáinak!”

Szórádné Marcsi

„Taupert Szilvi szenvedélyesen hisz abban, hogy a látás a legnagyobb kincsünk. Ő azért dolgozik, hogy minél több embernek visszaadja a látás örömét. Azok közé tartozom, akik voltak nála a Taupert-féle hétlépéses szemvizsgálaton.

Döbbenetes a kontraszt, ha a nála töltött időt életem előző hat-hét szemvizsgálatával összehasonlítom! És nem pusztán a technikai felszereltség miatt! Szilvi érezhetően törődött velem, és minden szavából kiviláglott: az ő célja az, hogy a tökéletes látás élményét ajándékozza nekem. Azóta mindenkinek azzal dicsekszem, hogy nekem csúcstechnológiás “NASA-szemüvegem” van.

De főleg: azóta még inkább tisztelem Taupert Szilvit az elhivatottságáért.”

Szalai Gabriella
Angolutca.hu
ügyvezető-tulajdonos

„Konrádom egy agyrázkódás után szemüveges lett. 2015 óta félévente jártunk egyéb optikába, szemüveg cserére.

A fejfájása nagyon gyakori volt. Vizsgálatok sora …Mivel napi szinten fejfájásra panaszkodott, így kértem egy időpontot Szilvikétől. Nagyon alapos vizsgálat után kiderült rejtett kancsalsága van.(prizmás lencse) Egy újabb szemüveg gondoltam…

Egy hónap után megszűnt a fejfájás.

Ma voltunk kontroll vizsgálaton a lányoknál az optikában. És semmit nem romlott a szeme, a jelenlegi szemüvege azóta is tökéletes és hasznos. Szóval azért írtam ezt a regényt, hogyha valakinek hasonló gondjai lennének. Érdemes egy Taupert Szemvizsgálatot kérni. Mert nagyon megéri. Mi már csak tudjuk. Köszönjük Szilvike és kollegái, hogy vagytok!”

Kakóné Sáfár Edit

Bejelentkezés látásvizsgálatra