6 tuti tipp, ha nem akarod, hogy szemüveged rémálom legyen

1.Szemvizsgálat nélkül meg se próbáld! – Javasolnám a 7 lépéses Taupert vizsgálatot, mert ebben nem csak a szükséges dioptria, hanem a szemed állapota is alapos vizsgálat alá kerül

2.Ne kapkodj! Válassz olyan szolgáltatót, ahol szánnak rád annyi időt, ami a megfelelő keret- és lencse-választáshoz elegendő. A szemüvegedet évekre veszed.

3. Legyél okos! Nem az a kedvező ár, ami egyszer az, hanem az, amelyik hosszú ideig védi szemed és sokáig kiszolgálja látásod.

4. Gondolkodj hosszú távon! Utólag nem lehet a lencsékre fényvédelmet, karcvédő réteget rakatni, de még vékonyítani sem.

5. Válassz olyan keretet, mely kényelmes és jóleső érzéssel, önbizalommal viselsz az arcodon.

6. Válaszd a garanciát! Válassz olyan szolgáltatót, aki vállalja munkájáért, termékeiért a felelősséget.

ELSŐ LÉPÉS: DERÍTSD KI SZEMEDNEK MI A LEGJOBB!

A 7 lépéses Taupert szemvizsgálat abban különbözik a hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy nem csak a szemüveges dioptriák megállapításával foglalkozik.

A vizsgálat egy konzultációval kezdődik, mely során feltárjuk a panaszokat, és látásproblémákat okozó élethelyzeteket.

Az alapvető szembetegségek (szürkehályog, zöldhályog, és egyéb elváltozások a szemen) szűrése látáskorrigálás előtt elengedhetetlen, hiszen az elváltozások kezdeti stádiumban történő észlelése hozzájárul a vaksági statisztikák csökkentéséhez. Ez a lépés magában foglal egy ophtalmoszkópos, egy biomikroszkópos vizsgálatot és egy nonkontakt szemnyomás mérést.